Tietoa kuvista / kuvaajasta

Asun Tampereella ja minulla on kesämökki Orivedellä. Kuvausta olen harrastanut 2000-luvun alkupuolilta. Minulla on 2 aikuista lasta ja 2 lastenlasta. Keväästä myöhään syksyyn vietän aikaa kesämökillä.

Kuvat ovat otettu pääsääntöisesti Oriveden alueelta. Sivuilla olevat kuvat ovat lähinnä lajikuvia , jotka on rajattu isommasta kuvakokonaisuudesta. Kaikista virheistä tai lisäyksistä otan tietoa vastaan mielelläni. jypenposti@gmail.fi

Kuvauskalustona olen käyttänyt 4 eri kameraa. Alkuvuosina käytössä oli kompakti Hb 945 , johon oli kytkettynä sovitin , johon pystyi lisäämään lähilinssin. Lähes vakiona käytin 4 kertaa suurentavaa lähilinssiä. Pikselimäärä 5.2 . Maastossa käytin jalustaa lähes aina. Toinen kamera oli järjestelmäkamera Canon EOS 350 D ja lähikuvaukseen Canonin 60 mm , joka on vieläkin käytössä. Myöhemmin ja nykyään kompakti Canon G12 , johon tarpeen mukaan sovitin , johon saa kytkettyä lähilinssin. Tässä samoin lähes vakiona olen käyttänyt 4 kertaa suurentavaa. Järjestelmäkamerana on käytössä Canon EOS 77D. Molemmat kompaktit kamerat olen onnistunut kertaalleen hajottamaan ja tilalle olen hankkinut samanlaiset.

Jokaiselle luonnosta ja kuvauksesta kiinnostuneelle suosittelen luontoon menemistä riippumatta minkälaisen kuvauskaluston omistaa. Itselle se ainakin toi kokonaan uuden ulottuvuuden luontoon ja sen eläimistöön. Lisäksi suosittelen liittymään alan yhdistyksiin tai kerhoihin. Itsellä se tarkoitti Tampereen Hyönteistutkijain Seura ry:tä ja Suomen Perhostutkijain Seura ry:tä. Omalla kohdalla Tampereen hyönteistutkijain seuran porukalla on ollut merkittävä vaikutus harrasteen syventymiseen ja tiedon saantiin. Lisäksi ystäviä ei ole koskaan liikaa.

Kaikki oikeudet kuvien käyttöön omistaa Jyrki Virtanen , jos joku haluaa käyttää ottamiani kuvia tieteellisessä tai kaupallisessa mielessä , niin yhteyttä voi ottaa jypenposti@gmail.com